Mardin’de Kaçak Çöp Dökme Olayına Suçüstü

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kaçak Çöp Döken Belediye Aracını Suçüstü Yakaladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hafriyat alanına kaçak çöp döken DEM’li Artuklu Belediyesi aracını suçüstü yakaladı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmalar kapsamında, kaçak çöp ve hafriyat dökümü ile hurda ve atık toplama denetimleri devam ediyor. Denetimler sırasında DEM Partili Artuklu Belediyesi’ne ait çöp toplama traktörünün, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkmen Deresindeki hafriyat alanına kaçak çöp döktüğü tespit edildi ve suçüstü yakalanarak cezai işlem uygulandı.

Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından tutulan tutanakta, “Artuklu Belediyesine ait traktörün köylerden topladığı çöpü rastgele hafriyat döküm alanına dökerek çevreyi kirlettiği” ifadelerine yer verildi. Ekipler, hafriyat alanına dökülen çöpleri toplayarak atık merkezine taşıdı.

Olayın ardından vatandaşlardan Artuklu Belediyesi’ne yönelik çevre duyarlılığı konusunda eleştiriler geldi. Vatandaşlar, belediyenin temizlik ve yol yapım konusundaki eksik çalışmalarını eleştirdi. Yolların bozuk olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, belediyenin sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu.

Vatandaşlar, Artuklu Belediyesi’nden çevreye duyarlı, düzenli ve etkin bir hizmet anlayışı beklediklerini vurguladı. Artuklu ilçesindeki temizlik hizmetlerinin yetersiz olduğu ve çöp birikintilerinin toplanmadığı dile getirildi.

Haber Kaynağı: Mardin

Related Posts

Eğlence mekanındaki hesap kavgasında kan aktı

Bursa’da bir eğlence mekanında çalışanlarla müşteriler arasında çıkan kavgada Hakan Uyanık hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uyanık’ın, mekanda hesap yüzünden tartışan arkadaşları arayınca olay yerine gittiği belirtildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan “iktidar” vurgusu: Önümüzdeki haftalarda, bazı kritik görüşmeler yapacağız!

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan “iktidar” vurgusu: Önümüzdeki haftalarda, bazı kritik görüşmeler yapacağız!

Kuzey Kore lideri Kim’den ABD’ye rest: Askeri gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğim

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim, dün, Pyongyang’daki Rusya Büyükelçiliği’nde Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı yenilgiye uğratmasının 80. yıl dönümü kapsamında düzenlenen “9 Mayıs Zafer Günü …

AK Parti Sözcüsü Çelik: Pakistan-Hindistan ateşkesi memnuniyet verici

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pakistan ile Hindistan arasında imzalanan ateşkese ilişkin açıklama yaptı. Kararı, ‘çok memnuniyet verici’ olarak değerlendiren Çelik, “Türkiye, barış isteyenler için en güvenilir ortaktır. Dünyanın her yerinden kaos girişimlerinin yükseldiği bir dönemde, Türkiye’nin barış iradesi herkes için güvenilir bir yol arkadaşıdır.” dedi.

ABD Savunma Bakanı İsrail ziyaretini erteledi

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Trump’ın Orta Doğu gezisi için İsrail ziyaretini erteledi

Britanya, Fransa, Almanya ve Polonya liderleri Kiev’de; 30 günlük ateşkes için bastırıyorlar

Britanya, Fransa, Almanya ve Polonya liderleri Kiev’de; 30 günlük ateşkes için bastırıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir