Kaya’dan Oto Galericilere Tepki

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Araç Ticareti Yönetmeliğini Eleştirdi

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği hakkında endişelerini dile getirerek, “Bir kişinin araç satmak için ücretli ilan vermek zorunda olması adil mi?” şeklinde sorguladı.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 27 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan Ticaret Bakanlığı Yönetmeliği’ni eleştirdi.

Oto galerici esnafı için lise mezuniyet şartının getirilmesine dikkat çeken Kaya, “Lise mezunu olmayanların ticaret yapmasını engelleyen bu kural sektörü tekelleştirebilir. Bir kişinin milletvekili olması için lise mezunu olmasına gerek yokken, oto galeri işletmek için bu şartın aranması haksızlık. Özellikle Anadolu’da bu durum ciddi sorunlara yol açabilir.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya üzerinden araç ilanı paylaşanların hesaplarının kapatıldığını belirten Kaya, “Sosyal medya hesaplarının kapatılması, oto galerileri tek bir platforma zorluyor ve bu da tekelleşmeyi artırıyor. Bu platformlar, yüksek ücretler talep ederek araç satışı yapmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Bir kişinin araç satmak için ücretli ilan vermesi gerçekten gerekli mi? İlan platformlarına mağaza açmak isteyen oto galericilere yüksek miktarlarda ücret talep edilmekte, galeri esnafı büyük zorluklar yaşamaktadır.”

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Samsun’da kahvehanede demir sopalı saldırı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kahvehanede çıkan tartışma, şiddet olayına dönüştü. Demir sopalarla darbedilen 23 yaşındaki K.G’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.