KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde, metruk bir binanın zemininde tünel inşa edip, elektrik sistemi döşeyerek kaçak kazı yapan 6 şüpheli suçüstü yakalandı. Olay yerinde kazı malzemeleri ile tarihi eser niteliğinde materyaller ele geçirildi.
Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı’nca bir binada izinsiz kazı yapıldığını tespit etmesi üzerine, düzenlenen operasyonda, A.T., B.B., Ç.E.K., M.B., H.D. ve T.S. isimli şahısları kazı yaparken suçüstü yakaladı. Şüphelilerin metruk binanın altına; kazı çalışmalarını rahatlıkla yapabilmek için tünel inşa ettikleri ve elektrik kabloları döşeyerek aydınlatma sağladıkları görüldü. Olay yerinde yapılan incelemelerde, 5 adet gözyaşı şişesi, 2 adet testi ve çok sayıda kazı malzemesi ele geçirildi.
Yakalanan 6 kişi hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.
More Stories
YDK’nin 4’e karşı 5 üyesinin oy çokluğuyla verdiği ihraç kararının gerekçesi teğmenlere tebliğ edildi: Atatürk için and içmek karşıt bir eylemmiş!
Eflani’de Çiğdemler Erken Açtı
Tuncer Bakırhan’dan kayyım tepkisi: Bu fermanlar vız gelir tırıs gider