‘Sapık’ patron hakkında karar! 20 yıl hapis cezasına çarptırdı

Esenler’de Mayıs ayında meydana gelen olayda, bir tekstil mağazasında işe başlayan zihinsel engelli Y.G.A. (17) patronu Ali Kara tarafından istismar edildiğini belirterek şikayetçi olmuştu. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Kara’nın ‘cinsel istismar’ ve ‘tehdit’ suçlarından 35 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Kara hakkında davanın 3. duruşmasında karar açıklandı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ali Kara, mağdurun annesi S.D ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ali Kara “Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Üzerime atılan iftiraları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme sanığın son sözünün ardından kararını açıkladı. Kararda Ali Kara’nın ‘tehdit’ suçundan cezalandırılması istense de bu suçun, nitelikli cinsel istismar suçunun unsuru olduğu değerlendirildiğinden sanık hakkında bir karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi. Sanık Kara’nın ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 24 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Takdiri indirim uygulayan mahkeme, cezanın 20 yıla düşürülmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Mayıs’ta Esenler’de meydana gelen olay anlatıldı. İddianamede olay günü mağdur Y.G.A.’nın annesi S.D. ile birlikte Esenler Aile İçi Büro Amirliği’ne geldiği ifade edildi. Mağdurun annesi, zihinsel engeli olan kızı Y.G.A.’nın patronu olan Ali Kara isimli şahsın cinsel istismarına maruz kaldığını beyan etti. Bu ifadeye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi’nde beyanına başvurulan Y.G.A., Ali Kara’ya ait mağazada 1 ay önce işe girdiğini söyleyerek “Çalıştığımız bir gün aramızda konuşmaya başladık. Ben ona ‘benim gibi biriyle evlenir misin?’ dedim. Bana ‘senin gibi çıtır birisiyle evlenirim’ şeklinde cevap verdi. 1 hafta sonra üst kata çağırarak öpmeye çalıştı. Ben kaçtım. Sonra başka bir gün beni öptü” dedi.

İddianamede başka bir gün sanığın mağdurdan çay isteyerek üst kata çıkmasını sağladığı belirtildi. Ali Kara’nın üst katta bulunan yatak odası ve mutfak olarak kullanılan yerde mağdurla bir araya geldiği, mağdura ‘kıyafetlerini çıkart’ diyerek kendi üzerindekileri çıkarmaya başladığı iddianamede ifade edildi. Kara’nın, teklifini kabul etmeyen mağdurun zorla kıyafetlerini çıkartarak vücudunu öpmeye başladığı da iddianamede aktarıldı. Sanığın istismar ettikten sonra mağdura abdest alıp almayacağını sorduğu ve üzerini giyinip aşağıya inmesini istediği de iddianamede aktarıldı. Kara’nın eylemleri esnasında mağdura bu yaşanılan olayları birisine anlatması halinde ailesiyle birbirlerine gireceklerini ve ailesinin öleceğini, elinin kolunun uzun olduğunu, tanıdığı hakim ve savcıların bulunduğunu söyleyerek tehdit ettiği de iddianamede belirtildi. Sanık Ali Kara yaşanılan olaya ilişkin alınan ifadesinde “Mağdur iş yerinde çalışanım. Yaklaşık 1 ay önce anne ve babasının teklifi üzerine işe aldım. Bu süreçte işçi işveren ilişkisi dışında başkaca bir ilişkim olmadı. Son günlerde mağdur bana karşı duygusal yakınlık besledi. Başka işçi bulamadığım için yeni işçi bulana kadar mağduru işten çıkarmadım. Bana karşı duygularına karşılık bulamayınca iftira attı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Öte yandan mağdur Y.G.A.’dan alınan sürüntü örnekleri ile şüpheliden alınan numune kan örneklerinin üzerinde inceleme yapılması amacıyla Kriminal Biyolojik İnceleme Şube Müdürlüğüne gönderildiği de iddianamede belirtildi. Gelen raporda mağdurun iç çamaşırında Ali Kara’ya ait DNA örneği bulunduğu kaydedildi.

Ardından ifadesini değiştiren Ali Kara mağdurun kendisini bir anda öpmeye başladığını söyleyerek boşluğuna geldiğini mağdur ile yakınlaştığını anlattı. Kara tüm bunların mağdurun rızası ile yaşandığını da ifade etti. Kara’nın ‘cinsel istismar’ ve ‘tehdit’ suçlarından 35 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Saldırgan arşivdeki sokak röportajında çıktı: Derin devleti savundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önce verdiği sokak röportajında açıkça Derin devleti ve Sedat Peker’i savunduğu ortaya çıktı. Tengioğlu yapılan röportajda “Sedat Peker dese ki ‘canlı bomba ol’, olmazsam şerefsizim.” ifadelerini kullandı. Tengioğlu aynı zamanda Hrant Dink caniyeti azmettiricisi Yasin Hayal ile beraber hapis yattığını da ifade etti.

Dünyadan ‘İsrail’ kararı: Uçakları indirmeyecekler

Yemen’deki Husilerin işgalci İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na saldırısı sonrası, Avrupa’da birçok havayolu şirketinden ‘Tel Aviv’e seferleri durdurma’ kararı geldi. Yunanistan merkezli Aegean Airlines ve Avrupa’daki bazı havayolları, İsrail’e giden ve İsrail’den gelen seferleri askıya aldı. İran destekli Husiler, Ben Gurion Havalimanı’ndaki pistin çok yakınını balistik füzeyle vurmuştu.

AB’den Rus gazı kararı

Avrupa Birliği (AB), 2027 sonuna kadar Rusya’dan doğal gaz ithalatını tamamen bitirmeye hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir