Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

“Dünya bu soykırımı ve insanları açlığa terk edenleri unutmayacak”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İngiltere Direktörü Yasmine Ahmed, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin açlıkla ölüme terk edildiklerini belirterek, soykırımı önleyebilecek araçlara sahip oldukları halde hükümetlerin harekete geçmemesini tarihin unutmayacağını ifade etti.

Gana’dan çevreci adım! Strafor ithalatı ve üretimi yasaklanıyor

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Başkent Akra’da düzenlenen “2025 Ulusal Ağaç Dikme Kampanyası”nın açılışında konuşan Mahama, straforun ithalatı ve üretiminin ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.

Ayakta durmakta zorlanırken kolundan sürüklediler

Seyhan’ı yönetmesi için 158 bin 116 oyla başkan seçilen Oya Tekin’in, ayakta zor dururken adliyeye böyle götürülmesi “Bir kadına bu yapılmaz” diye ayıplandı.

142 yıllık Şark treni yarın kalkıyor: Paris’e en ucuz bilet 934 bin TL

1883 yılında ilk seyahatini gerçekleştiren tarihi ‘Orient Express'(Şark Ekspresi), 64 yolcusuyla birlikte İstanbul’a ulaştı. Yarın geri dönüş yolculuğuna başlayacak trende biletler yaklaşık 933 bin TL’den başlayıp 3.35 milyon TL’ye kadar gidiyor.

Bilim üretkenliğin sırrını verdi: Daha uzun molalar

İster evden çalışın ister ofisten zamanınızı verimli bir şekilde organize etmeni her zaman kolay olmuyor. Bilim insanları ise üretkenliğinin sırrını açıkladı. Çoğu çalışan bunu göz ardı ediyor ama aslında çok basit.

Antalya Serik’te Agave ağacı bulundu

Antalya’nın Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde, 60 ile 100 yıllık ömründe yalnızca bir kez çiçek açan Agave ağacı bulundu.