İspanya’da sahte asker formalarıyla yumurta savaşı etkinliği

İspanya’da Geleneksel Els Enfarinats Festivali

İspanya’nın doğusunda, Alicante’ye bağlı Ibi kasabasında, 200 yıldır süregelen geleneksel “Els Enfarinats” festivali coşkuyla kutlanıyor. Katılımcılar, sahte asker kıyafetleri giyerek kasaba sokaklarında un ve yumurta savaşı yapıyor. Bu eğlenceli etkinlik her yıl 28 Aralık’ta Masumlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor.

Els Enfarinats ifadesi Valensiya dilinde ‘ekmekleme, unlama’ anlamına geliyor. Festival gün boyunca süren bu gelenekte, sahte askeri kıyafetler giyen katılımcılar şehri ele geçirmek için sahte bir darbe düzenliyor, sloganlar atıyor ve birbirlerine un bombaları ve yumurtalar fırlatıyor. Geçmişten günümüze ulaşan bu geleneğin en heyecan verici anlarından biri, katılımcıların Sant Joaquim Tapınağı’na kadar ilerlerken birbirlerine şaka yoluyla saldırmaları.

Related Posts

Norveç’ten ‘turist vergisi’ kararı: Mecliste onaylandı

Norveç’te turizmden olumsuz etkilenen bölgelerde ‘turist vergisi’ uygulanmasını öngören yasa mecliste onaylandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kalbi 70 dakika boyunca durdu: Son durumu nasıl?

74 yıl sonra CHP’yi Manisa’da birinci parti yapan Ferdi Zeyrek, evindeki havuz motoruna müdahale ederken elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Kalbi 70 dakika duran Zeyrek’in hastanedeki kritik durumu Manisalıları harekete geçirdi. Peki, son kertede sağlık durumu nasıl?

“Dünya bu soykırımı ve insanları açlığa terk edenleri unutmayacak”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İngiltere Direktörü Yasmine Ahmed, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin açlıkla ölüme terk edildiklerini belirterek, soykırımı önleyebilecek araçlara sahip oldukları halde hükümetlerin harekete geçmemesini tarihin unutmayacağını ifade etti.

Gana’dan çevreci adım! Strafor ithalatı ve üretimi yasaklanıyor

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Başkent Akra’da düzenlenen “2025 Ulusal Ağaç Dikme Kampanyası”nın açılışında konuşan Mahama, straforun ithalatı ve üretiminin ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.

Ayakta durmakta zorlanırken kolundan sürüklediler

Seyhan’ı yönetmesi için 158 bin 116 oyla başkan seçilen Oya Tekin’in, ayakta zor dururken adliyeye böyle götürülmesi “Bir kadına bu yapılmaz” diye ayıplandı.

142 yıllık Şark treni yarın kalkıyor: Paris’e en ucuz bilet 934 bin TL

1883 yılında ilk seyahatini gerçekleştiren tarihi ‘Orient Express'(Şark Ekspresi), 64 yolcusuyla birlikte İstanbul’a ulaştı. Yarın geri dönüş yolculuğuna başlayacak trende biletler yaklaşık 933 bin TL’den başlayıp 3.35 milyon TL’ye kadar gidiyor.