İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Cumhurbaşkanlığı İçin Tek Aday
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için düzenlediği ön seçimde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu tek aday olarak belirlendi. Ancak adaylık çalışmaları, iktidarın yoğun baskıları altında sürüyor.
Geçtiğimiz günlerde Kamuoyu ve destekçileri hakkında açılan soruşturmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı cesur bir duruş sergileyen İmamoğlu, “hodri meydan” diyerek meydan okumuştu.
Çarpıcı Sonuç: İlk Anketten İlginç Veriler
Di-En Araştırma şirketi, 12 Mart’ta 16 ilde 2956 kişinin katılımıyla yüz yüze anket düzenledi. Seçmenlere “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi ve AKP için tedirgin edici bir sonuç ortaya çıktı.
Anket sonuçlarına göre katılımcıların %33.7’si Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) desteklerken, %30.9’u ise AKP’yi tercih ettiğini belirtti. Ankette DEM Parti %9.6, MHP %8.7 oy oranına sahipken diğer partilerin oy oranları ise şöyle:
- Zafer Partisi: %4.4
- Yeniden Refah Partisi: %4.2
- İYİ Parti: %3.7
- TİP: %1.4
- Diğerleri: %3.4
More Stories
Ayak parmağındaki küçük kesik canına mal oldu
Gözlerinden etkilendiği atı satın aldı
Rusya, ‘birleşik ve dostane’ bir Suriye görmek istiyor