HÜRJET, iki yılda 179 sorti yaptı

2017 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde başlatılan bir proje kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen HÜRJET, 25 Nisan 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Geliştirme çalışmaları devam eden HÜRJET’in, 2026 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

“179 SORTİYLE SEMAYA İZİNİ BIRAKTI”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in gökyüzü ile buluşmasının ikinci yılı nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gururla şunları söyledi:

“HÜRJET’imizin göklerle buluşmasının ikinci yılını gururla kutluyoruz. O kanatlanıp bağımsızlığa uçarken, milletimizin azmini ve gücünü de gökyüzüne taşıdı. Bu iki yılda; ilk yurt içi uçuşunda Samsun’u selamladı, ilk deniz aşırı uçuşunda hür kanatlarını piramitlere açtı. 6.3G ile yüksek performans manevralarına ulaştı, süpersonik ses hızına ulaştı. HÜRJET’lerimiz toplamda yaptığı 179 sortiyle semaya izini bıraktı. HÜRJET’imizin başarısı gelecek nesillere bırakacağımız güçlü mirastır. Mirasımızı korumak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

Arı kovanı yüklü kamyonet devrildi, binlerce arı etrafa saçıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde devrilen kamyonetteki arıların soktuğu polis memurlarından biri hastaneye götürüldü.

X, İmamoğlu için harekete geçti

Avukat Gönenç Gürkaynak, Ekrem İmamoğlu’nun X (eski adıyla Twitter) hesabına getirilen erişim engelinin ardından, platformun talebiyle itiraz dilekçesi sunacağını açıkladı.

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

Köpeğinin DNA testini ChatGPT’ye gönderdi, çıkan sonuç akıl almazdı!

Amazon’dan alınan köpek DNA testi sonuçlarını ChatGPT’ye yükleyen Sandra, genetik karışımı temel alan yapay zekâ ile barınaktan sahiplendiği Rayko’ya tıpatıp benzeyen ultra gerçekçi bir fotoğraf elde etti.

Kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek. İki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırılacak.

Asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) hükümlere ilişkin düzenlemeler içeren “200 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir