Ankara’da asgari ücret mitingi | CHP Genel Başkanı Özel: Gerçek meclis meydanlardır

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Tartışmaları Sürüyor

Asgari ücrete yüzde 30’luk zam oranıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 167 sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda “Yurttaş Sesleniyor, Haklarımızı Alacağız” mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda şunlara değindi:

  • Millete gitmenin zamanı geldi. Bugün burası gerçek bir meclis.
  • Güçlü demokrasilerde millet kendisiyle ilgili söz sahibi olmak ister. Siyasileri takip eder, uyarır, gerekirse geri adım attırır.
  • İktidar, asgari ücretlileri yoksulluğa sürüklüyorsa, emeklileri sefalete mahkum ediyorsa, esnafı duymuyorsa o zaman gerçek meclis burasıdır, meydanlardır.
  • Sandıktan kaçamazsın, seçimden kaçamazsın. Geçim yoksa seçim var. Ankara’da milyonlar boş tencere gösteriyor, milyonlar senden seçim istiyor.
  • Milyonlar büyük bir hayal kırıklığı ve öfke içerisindeler. 22 bin 104 liralık ücret sefalet ücretidir.
  • Asgari ücret tespit komisyonu meşruiyetini yitirdi.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.