Papa Franciscus ölmeden önce “papamobil” aracını Gazzeli çocuklara bağışlamış

Papa Franciscus, Gazze’deki Çocuklar İçin Bağışta Bulundu

Filistin meselesine duyduğu hassasiyetle bilinen Papa Franciscus’un, hayatta iken Gazze’deki çocuklara yardım eli uzattığı ortaya çıktı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Papa Franciscus, Katolik Kilisesi’nin yardım faaliyetlerini yürüten Caritas örgütüne, genellikle halkı selamlamak için kullandığı “papamobil” araçlarından birinin Gazze’deki çocukların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılmasını istedi.

Haberde, söz konusu aracın, Caritas’ın Kudüs’teki şubesine devredildiği ve Caritas İsveç şubesi tarafından desteklenerek, Gazze’deki çocuklara hizmet verecek şekilde dönüştürüldüğü belirtildi.

Araçta yer alacak şoför ve doktorun yanı sıra, teşhis, muayene ve tedavi için gerekli ekipmanların bulunacağı, enfeksiyonlar için hızlı testler, dikiş kitleri, şırıngalar ve iğneler gibi malzemelerin bulunacağı aktarıldı.

Aracın, insani yardım koridorları tekrar açıldığında Gazze’deki çocuklara temel sağlık hizmetleri sunmaya hazır olacağı vurgulandı.

Caritas İsveç Genel Sekreteri Peter Brune, “Bu araç sayesinde, bugün sağlık sisteminin neredeyse tamamen çöktüğü Gazze’deki, sağlık hizmetlerine erişimi olmayan çocuklara yardım edebileceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Caritas Kudüs Genel Sekreteri Anton Asfar ise ateşkes çağrısında bulunarak, “Bu araç, Papa’nın kriz anlarında en savunmasız gruplara gösterdiği sevgi ve şefkatin bir sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, söz konusu aracın Papa Franciscus’un 2014’te Ürdün, Filistin ve İsrail ziyareti sırasında kullandığı “papamobil” olduğuna dikkat çekildi.

Related Posts

İBB İmar Daire Başkanı Ramazan Gülten’den mektup: ‘Aydınlık günlerde buluşalım’

İBB soruşturmalarının ikinci dalgasında tutuklanan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten Silivri Cezaevi’nden bir mektup kaleme aldı. Gülten, “Kentin kamusal alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını, ormanlık alanlarını; ranta, talana, Kanal’a karşı savunan ‘İstanbul Muhafızları’, bu tür karşılıksız suçlamalarla, görevlerini hukukun gerekleri çerçevesinde yapmaktan alıkonuldular” dedi.

Katil İsrail’in saldırılarında 20 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine gece saatlerinden bu yana düzenlediği geniş çaplı saldırılarda 20 Filistinli hayatını kaybetti.

Yavaş’a destek ihraç sebebi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ‘Ya CHP ya bağımsız adaylık’ hesapları yaparken CHP yönetimi de parti içinden olası desteklerin önüne geçmek istiyor. Yavaş’a destek olması muhtemel görülen ilçe belediye başkanlarına Genel Merkez’den üstü kapalı uyarı geldi …

6 suç örgütüne operasyon: 43 tutuklama

İçişleri Bakanı, 4 ilde 6 suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 43 kişi tutuklandığını duyurdu.

İsrail, binlerce yedek askeri göreve çağırdı

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını genişletmek için binlerce yedek askerini göreve çağırdı ancak İsrail askerlerinin önemli bir kısmının “yorgunluk” nedeniyle çağrıya uymayacağı belirtildi.

İran’dan ABD ve İsrail’e saldırı tehdidi: Güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz

İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade, ABD veya İsrail’in herhangi bir saldırısında ABD’nin bölgedeki üslerini ve çıkarlarını hedef alacaklarını söyledi. Nasırzade, “Bir savaş dayatılırsa, buna güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir