Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında “ulusal acil durum” ilan etti

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Göç Konusunda Ulusal Acil Durum İlan Etti

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.

Welt gazetesinin haberine göre Merz, Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72. maddesini devreye sokmak istiyor.

Merz, seçim kampanyasında verdiği sözü tutarak ülke sınırlarını kalıcı olarak kontrol altına almak istiyor ve bunun için göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.

Bu adım ile Dublin Anlaşması artık geçerli olmayacak, dolayısıyla daha sıkı sınır kontrolleri ve sığınmacı başvurularının reddedilmesi gündeme gelecek.

Komşu ülkelerin büyükelçileri İçişleri Bakanlığı’nda konuyla ilgili bilgilendirildi ancak uygulamanın ne zaman başlayacağı hala belirsizliğini koruyor. (AA)

Related Posts

Pazaryeri’nde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Pazaryeri’nde anız yangını ormana sıçradı, ekiplerin müdahalesiyle büyük oranda kontrol sağlandı.

Genç Arda yıldızlaştı

Galatasaray, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında Avusturya’daki ilk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi Admira Wacker ile karşılaştı.

Kayıp Alzheimer Hastası Bulundu

Burdur’da kaybolan 83 yaşındaki Emine P, arazide sağ olarak bulundu. Sağlığı iyi.

Tarihi transferde imzalar atılıyor

Galatasaray ve Napoli, Victor Osimhen transferinde anlaşma sağladı. Anlaşma şartlarına göre Galatasaray, Nijeryalı oyuncu için Napoli’ye 40 milyon euro peşin ödeme yapacak. Bu miktara ek olarak, 35 milyon euro da bir yıl içinde ödenecek.

İmamoğlu’ndan Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir’e özel mektup

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek’e üniversite sınav sonucu sebebiyle tebrik mektubu yazdı. El yazısıyla yazılan mektubu Nehir Zeyrek sosyal medya hesabından paylaştı

Tarihi ayrılık sinyali! 10 yıllık dev ortaklık bitiyor

10 yıl önce birleşen dev iki şirket yıllar sonra ayrılıyor. Artan maliyetler ve talebin azalması tarihi ayrılığın sebebi olarak görülüyor.