İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı güçlerini birleştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile TÜSEB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) arasında 15 Mayıs 2025 tarihinde iş birliğini güçlendirmeye yönelik bir Çerçeve Protokolü imzalandı. Törene, İBG Aziz Sancar Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirildi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’ın yanı sıra çok sayıda bilim insanı katıldı. Protokol, sağlık ve biyoteknoloji alanında ortak projeler geliştirilmesini, altyapı ve insan kaynağının daha etkin kullanılmasını ve bilimsel iş birliklerinin ürüne dönüştürülmesini içermektedir. Yeni iş birliğinin Türkiye’nin sağlık sanayisi alanındaki kapasitesini güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olması hedeflenmektedir.

PROF. DR. YILMAZ: SOMUT ÇIKTILAR ELDE EDECEĞİZ

İBG Direktörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, TÜSEB’in kurucu genel sekreteri olarak hizmet verdiğini belirterek, TÜSEB Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’a katkıları ve İBG’ye sağladığı destekler için teşekkür etti. İmzalanan protokol ile ilgili Yılmaz, “Bu anlaşmalar sayesinde, TÜSEB’in güçlü desteğiyle İBG’nin tecrübesi daha da artacak ve bu çalışmaların meyvesini hep birlikte göreceğiz” dedi. Yılmaz, İBG’nin Türkiye’deki sağlık biyoteknolojisi alanında öncü bir araştırma merkezi olduğunu belirterek, iş birliklerinin gelecekteki projelere ivme kazandıracağını söyledi.

PROF. DR. KERVAN: SAĞLIK SANAYİSİNDE BAŞARI HİKÂYELERİ YAZABİLİRİZ

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, İBG ile yapılan iş birliğinin stratejik önemine dikkat çekti. Kervan, TÜSEB’in kuruluş sürecindeki katkılarından dolayı Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a teşekkür ederek, “Hepimizin amacı nitelikli bilim üretmek ve TÜSEB bu doğrultuda önemli bir rol oynamaktadır” dedi. TÜSEB’in temel hedefinin Türkiye’deki güçlü araştırma altyapılarını desteklemek olduğunu vurgulayan Kervan, sağlık sanayisinde başarı hikâyeleri yazmanın mümkün olduğunu belirtti. Kervan, İBG’nin sahip olduğu bilimsel birikimle TÜSEB’in projelerini birleştirmenin önemine değinerek, Türkiye’nin sağlık sanayisini güçlendirmenin engel olmadığını ifade etti.

Related Posts

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Uzmanı açıkladı: Kene vakaları bu illerde de görülmeye başladı!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Her yerde bir iklim değişikliği var. O nedenle keneler her tarafta yaşamaya başladı. İzmir’de, İstanbul’da olmaması gereken kene var. Hatta İstanbul’da bu sene 7 bin tane kene vakası ihbar edilmiş” dedi.

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Erken teşhiste yeni adım: Alzheimer’da ‘kan testi’ dönemi

Yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu gösterdi.