Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Papa 14. Leo ile Barış Zirvesi İçin Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa 14. Leo ile yapmış olduğu görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Zelenski, “Papa 14. Leo ile anlamlı ve derin bir görüşme gerçekleştirdik. Ukrayna için yapılan dualar ve verilen destek bizim için son derece değerli. Rus saldırganlığını durdurarak kalıcı ve adil bir barış kurmayı amaçlıyoruz. Moskova, bu teklifi de reddetmiştir” ifadelerini kullandı.

Zelenski, küresel dayanışmayı güçlendirmenin diplomatik başarı için önemli olduğunu belirterek, Papa’ya Ukraynalı çocuklara verdiği destek için teşekkür etti. Alıkonulan Ukraynalı çocukların İtalya’da rehabilitasyon sürecinden faydalandığını belirten Zelenski, “Bugün ayrıca Vatikan’ın, kaçırılan Ukraynalı çocukların geri getirilmesi için gösterdiği süregelen çabaları da konuştuk” açıklamasında bulundu.

Zelenski, Papa 14. Leo’yu Ukrayna’ya ziyaret davet ettiğini de ekledi. Vatikan Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, “Görüşme, düşmanlıkların sona erdirilmesine ve Ukrayna’daki savaş için adil ve kalıcı bir çözüm bulmaya odaklandı. Papa 14. Leo, savaşın kurbanları için derin üzüntüsünü ifade ederken, mahkumların serbest bırakılması ve ailelerinden ayrılan çocukların geri getirilmesi için yapılan çabaları destekledi” denildi.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı