Akaryakıt zamları, meyve-sebze fiyatlarına yansımaya başladı

Akaryakıt Zamları Semt Pazarına Yansıdı: Fiyatlar Artıyor

Son bir haftada art arda gelen ve toplamda 8,5 lirayı bulan akaryakıt zamları, Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki semt pazarında fiyatlara yansımaya başladı.

Bir pazar esnafı, “Mazot zamları etkilemez mi? 10 liraya sattığımız malı şimdi 15 liraya satıyoruz. Vatandaş da alamıyor, alım güçleri yok. Satamazsak biz de perişanız” ifadelerini kullandı.

Başka bir esnaf ise, “Ürünlerin şu an üzerine koyamıyoruz. Zaten satamıyoruz ki. Fiyatlar yerinde yüksek, maliyetler arttı ama üzerine koyamıyoruz. İnsanların alım gücü yok” şeklinde konuştu.

MAZOT ARTARSA HER ŞEY ARTIYOR

Bir diğer pazar esnafı, “Esnaf bitti. Pazarcı ne yapsın? Olmuyor, kurtarmıyor. Vatandaş nasıl alsın? Bütçe yok. Adam yaylaya götürecek, mazot yakacak, su mu yakacak?” dedi.

Bir ilçe sakini ise, “Mazota zam geldiğinde haliyle her şeye zam geliyor. Yapacak bir şey yok. Mazot daha pahalanacak burada durmayacak. Artarsa mecbur her şey artacak başka çaresi yok. Birçok vatandaş fakir, evi yok, kirada oturuyor. Allah yardım eylesin onlara. En kötü ev kirası 15 bin lira olmuş. Zamlanınca herkes gücünün yettiği kadar alacak. Ne yapsın, alabildiği kadar alacak” şeklinde konuştu.

Pazara alışverişe gelen diğer ilçe sakinleri de fiyatların pahalılığından dert yandı.

Related Posts

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

EPKD yenilenebilir enerji maliyetini revize etti

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyeti EPDK tarafından revize edildi.

İstanbul’da deniz taksiye yüzde 275’e varan zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziren ayı toplantısında deniz taksi ücretlerine zam yapıldı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından BAE’ye 5 yıldız

Birleşik Arap Emirlikleri, ekonomik gücüne ve maliye politikalarına duyulan uluslararası güveni yansıtan önemli bir başarıya imza attı. Fitch Ratings, S&P Global ve Moody’s Investors Service’ten üst düzey bağımsız kredi notları alan BAE, bu …

AKP’den emekli aylığı açıklaması: En kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız

AKP’den emekli aylığı açıklaması: En kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız