Avrupa’nın en çok satan Jeep’i emekliye ayrılıyor

Jeep Fransa tarafından da doğrulanan bilgiye göre, 10 yılı aşkın süredir üretimde olan model, yıl sonuna kadar İtalya’daki Melfi fabrikasındaki üretim bandına veda edecek.

2010’lu yıllarda Avrupa’daki pazar dinamiklerini ve küçük SUV’lara olan talebi doğru okuyan Jeep, Renegade modeliyle büyük bir atılım yapmıştı. İkonik Jeep tasarımını kompakt boyutlarla birleştiren model, kıtanın en çok satanları arasına girerek markanın Avrupa’daki en önemli kozu haline gelmişti. Ancak 11 yıllık başarılı bir kariyerin ardından Renegade, artık yerini yeni modellere bırakmaya hazırlanıyor.

Jeep’in İtalya’daki Melfi fabrikası, Renegade’in üretimden kalkmasıyla birlikte yeni bir döneme giriyor. Stellantis grubunun stratejisi doğrultusunda fabrika, artık markanın bir diğer önemli modeli olan yeni nesil Compass’ın üretimine odaklanacak. Bu stratejik hamle, Jeep’in Avrupa’daki ürün gamını yenileme planının bir parçası olarak görülüyor.

Jeep Fransa, Renegade’in üretimden kaldırılacağını doğrulamış olsa da, modelin Avrupa’daki geleceği hakkında henüz net bir açıklama yapmadı. Bu belirsizlik, gözleri markanın ABD pazarı için duyurduğu yeni projelere çeviriyor.

Jeep, Amerika Birleşik Devletleri için yeni nesil Renegade’in tamamen elektrikli bir versiyonunun geliştirileceğini ve STLA Small platformu üzerinde (tıpkı yeni Peugeot 2008 gibi) üretileceğini doğruladı. Markanın en iddialı vaadi ise bu elektrikli model için belirlediği 25.000 dolarlık başlangıç fiyatı oldu. Bu iddialı fiyat hedefinin, olası gümrük vergileri ve üretim maliyetleri göz önüne alındığında nasıl karşılanacağı ise şimdilik bir merak konusu.

Ancak bu yeni elektrikli Renegade’in Avrupa’ya gelip gelmeyeceği henüz kesin değil. Markanın Avrupa pazarında zaten Avenger gibi başarılı bir kompakt elektrikli modele sahip olması, yeni Renegade’in kıtadaki geleceği hakkında soru işaretleri yaratıyor.

Related Posts

En cimri araçlar belli oldu: 1 damla benzini boşa harcamıyor

Türkiye otomobil pazarında ara liderliğini koruyan, hem tasarım hem de performans açısından sundukları avantajların yanı sıra, düşük yakıt tüketimiyle öne çıkan bu SUV modeller yoğun talep görüyor.

Depremi 30 saniye önceden bildirdi: Bildirimleri açmak için bu adımları hemen uygulayın

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen Balıkesir merkezli deprem Ege ve Marmara Bölgesi’nin büyük bölümünde hissedildi. Google deprem uyarı sisteminin birçok vatandaşı yaklaşık 30 saniye önceden uyarması deprem sonrasında en çok konuşulan konulardan oldu. Deprem uyarısı alamayan vatandaşlar ise Google’ın deprem uyarı sistemini nasıl açacağını araştırmaya başladı.

2400 kişilik uzay gemisi tanıtıldı: İçinde park, okul ve hastane de var

Gelecekteki yıldızlararası yolculukları hayal eden mühendisler, Alfa Centauri’ye yapılacak bir yolculuk için tasarladıkları devrim niteliğindeki uzay gemisini tanıttı.

Binlerce yıl önce yaşanan barbarlık: El Mirador Mağarası’nda tüyler ürperten keşif

İspanya’nın kuzeyindeki El Mirador Mağarası’nda bulunan kemikler, Neolitik dönemde yaşanan kanlı bir olayı gözler önüne seriyor. Araştırmacılar, yetişkin ve çocuklardan oluşan bir grubun, kısa süre içinde öldürülüp yenmiş olabileceğini söylüyor.

BYD’den süper otomobil… Fiyat ve süratiyle şaşırttı

BYD’nin markalarından Yangwang iki katına çıkarılmış motor gücüne sahip yeni U9 süper otomobil için başvuruda bulundu.

Sağlıkta kuantum sıçraması! Bilim dünyası dönüşüyor

Kuantum bilgisayarları, sağlık sektöründe çığır açan yeniliklerle bilim dünyasını yeniden şekillendirdi. Klasik bilgisayarların çözmekte zorlandığı karmaşık problemleri ışık hızında çözebilen bu teknoloji, genetik analizlerden ilaç geliştirmeye …