Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.