Bakan Yerlikaya trafik denetim verilerini duyurdu; bir haftada milyonlarca araç denetlendi!

Trafik Denetimlerinde Yapılan İşlemler Açıklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16-23 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu tarihler arasında 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini ve hız ihlali nedeniyle toplam 296 bin 866 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen hız ihlali denetimleri hakkında detaylı bilgi verdi. Söz konusu dönemde 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, hız ihlali sebebiyle toplam 296 bin 866 araca işlem yapıldığını bildirdi. Bunun yanı sıra, çakar kullanımıyla ilgili 79 sürücüye, EDS sisteminden de 289 bin 334 araca işlem yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, hız ihlali dışında periyodik muayenesi yapılmamış, emniyet kemeri kullanmayan, sürücü belgesiz araç kullanan ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan toplam 551 bin 855 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı yapmış olduğu paylaşımda, trafik denetimlerinin bireylerin ve toplumun güvenliği için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, kurallara uymayan sürücülerin sevdiklerine kavuşmalarını sağlamak için denetimlerin devam edeceğini belirtti.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.