Bolu Baro Başkanı’ndan Kartalkaya’daki yangının çıkış nedenine dair açıklama!

Bolu Kartalkaya’da Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Tutuklandı

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı ve işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bolu Kartalkaya’da yaşanan faciadan dolayı tüm yurda başsağlığı diliyorum. Soruşturmalar titizlikle yürütülüyor. Bugün bilirkişi heyeti otelde incelemelerde bulunuyor. Otel sahibi ve genel müdür dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Mevcut 4 kişi hala gözaltında. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları üzerine Barut, “Biz bilirkişi raporu hakkında daha fazla bilgiye sahip değiliz. Soruşturmada kısıtlama yok. Evrakları inceledikten sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yangının restoranda çıktığı ve yapılan müdahalenin yetersiz olduğu ifadelerle belirtildi. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Saldırgan arşivdeki sokak röportajında çıktı: Derin devleti savundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önce verdiği sokak röportajında açıkça Derin devleti ve Sedat Peker’i savunduğu ortaya çıktı. Tengioğlu yapılan röportajda “Sedat Peker dese ki ‘canlı bomba ol’, olmazsam şerefsizim.” ifadelerini kullandı. Tengioğlu aynı zamanda Hrant Dink caniyeti azmettiricisi Yasin Hayal ile beraber hapis yattığını da ifade etti.

Dünyadan ‘İsrail’ kararı: Uçakları indirmeyecekler

Yemen’deki Husilerin işgalci İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na saldırısı sonrası, Avrupa’da birçok havayolu şirketinden ‘Tel Aviv’e seferleri durdurma’ kararı geldi. Yunanistan merkezli Aegean Airlines ve Avrupa’daki bazı havayolları, İsrail’e giden ve İsrail’den gelen seferleri askıya aldı. İran destekli Husiler, Ben Gurion Havalimanı’ndaki pistin çok yakınını balistik füzeyle vurmuştu.

AB’den Rus gazı kararı

Avrupa Birliği (AB), 2027 sonuna kadar Rusya’dan doğal gaz ithalatını tamamen bitirmeye hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir