Bolu’da iki tutuklama

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Otel Yangınında Tutuklanmalar

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve bir itfaiye personeli, tutuklanmaları için sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Tutuklanma Kararı

Kartalkaya’daki otel yangınıyla ilgili olarak Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun tutuklandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 18’e yükseldi.

Olayın Detayları

21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de çıkan yangınla ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edilen Gülener, Coşkun ve itfaiye personeli İ.A. ile otelin iç mimarı A.B’nin savcılık sorguları tamamlandı.

İç mimar A.B. sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Gülener, Coşkun ve İ.A. tutuklanmaları için Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı.

Yangında zarar gören otelin sahibi Halit Ergül’ün diğer oteli Gazelle Otel’inin Genel Müdürü A.D. ise halen savcılıktaki süreç devam etmektedir.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras ve otel müdürü Zeki Yılmaz da dahil olmak üzere 15 kişi tutuklanmış, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Samsun’da kahvehanede demir sopalı saldırı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kahvehanede çıkan tartışma, şiddet olayına dönüştü. Demir sopalarla darbedilen 23 yaşındaki K.G’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.