Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Lipödem Nedir?

Lipödem, bacak ve kalçalardan başlayarak ileri evrelerinde kolları da etkileyen, kanlanma ve lenfatik drenajın bozulduğu, hormonlara bağlı gelişen metabolik bir hastalıktır. Lipödem, simetrik yağ tutulumu ile bacaklarda ve kollarda kendini gösterir. Etkilenen alanlarda hassasiyet ve ağrı belirgindir.

Kadınların Yüzde 11’inden Fazlası Risk Altında!

Lipödem kadınların yüzde 11’inden fazlasında görülen bir hastalıktır. Lipödem genellikle obezite ve lenfödemle karıştırılabilir ancak simetrik yağ birikimi ve belirgin boyut farklarıyla diğer hastalıklardan ayrılır. Lipödemin ileri evrelerinde lenfödem gelişebilir ve hastalar majör depresyon yaşayabilir.

Lipödem Belirtileri Nelerdir?

  • Bacak ve kollarda vücuda uyumsuz yağ depolanması
  • Hassasiyet ve ağrı
  • Hızlı morarma
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Yürüme güçlüğü ve düz tabanlık

Lipödem Tedavisi

Lipödem hastalığının tedavisinde liposuction yöntemi kullanılarak anormal yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Liposuction, hastanın yaşam kalitesini artırarak ağrıları hafifletir. Tedaviye ek olarak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı da önemlidir.

Related Posts

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Bebeğinizin sağlığı tehlikede olabilir: Sahte mamaları nasıl anlarsınız?

Sahte bebek mamaları, çocuklarda büyüme geriliğinden ağır metal zehirlenmesine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, güvenilir mama seçimi için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları anlattı.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir