Diyarbakır Bağlar’da kadınların talepleri dinlendi

Diyarbakır Bağlar’da Kadınların Talepleri Dinlendi

Express Haber / DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz öncülüğünde ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından Muradiye Mahallesi’nde önemli bir buluşma düzenlendi.

Kadınların ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen etkinliğe; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Berivan Güneş, Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, Körhat Mahallesi Muhtarı Dilek Dere ve meclis üyeleri de katıldı. Kadınlar ve mahalle muhtarları, Eş Başkanları ilgiyle karşılayarak çiçek takdim ettiler.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, kadınlar ve kadın muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerdeki sorunları dinlemek istediklerini belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ise, kadınların kent yaşamına önemli katkılar sağladığını vurgulayarak; “Kadınlar siyasette ve istihdamda daha fazla yer almalı, kadın eş başkanlar seçilmeli. Kadınların bakış açısıyla şehirlerimizi nasıl daha yaşanabilir hale getirebileceğimizin mücadelesini veriyoruz” dedi. Kadın dayanışmasının ve mücadelesinin eşitlik, özgürlük ve adalet için kritik olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, kadınların ve mahallede yaşayan çocukların karşılaştığı sorunlar dikkatle dinlendi.

Related Posts

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.