Erdoğan’ı üzecek anket

AKP ve MHP Seçmeninin Anayasa Değişikliği Tepkisi!

BUPAR Araştırma Genel Direktörü Siyaset Bilimci Doç. Dr. Onur Alp Yılmaz, son yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, AKP’nin %33’ü ve MHP’nin yarısından fazlası, anayasanın sadece Erdoğan’ın yeniden aday olması için değişmesine karşı çıkıyor.

Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Yılmaz, yaşanan durumun 15 Temmuz ve 16 Nisan referandumunu akıllara getirdiğini belirtti. Özellikle 15 Temmuz öncesinde toplumun büyük çoğunluğunun başkanlık sistemine karşı olduğunu vurgulayan Yılmaz, 2017’de yaşanan değişimlerin toplum üzerinde nasıl bir etki yarattığını açıkladı.

Yılmaz’a göre, 15 Temmuz darbe girişimi, halkın devlet ve güvenlik endişelerini artırdı. Bu durumu fırsata çeviren Erdoğan ve AK Parti, güçlü liderlik vurgusunu ön plana çıkararak başkanlık sistemine geçişi topluma “istikrar ve gelecek” olarak sundu. Ancak günümüzde artan ekonomik sıkıntılar ve yaşam standartlarındaki düşüş, Erdoğan’a karşı artan eleştirilere sebep olmaktadır. Bu koşullar altında, kutuplaşma ve ayrıştırma dilinin güçlendirilmesinin, seçmen tabanını daha da güçlendirebileceği uyarısında bulundu.

Doç. Dr. Yılmaz’ın yaptığı değerlendirmeler arasında şu konular da yer almaktadır:

  • TBMM açılışında İsrail’e yönelik saldırı iddiaları
  • Erdoğan’ın Türkler ve Kürtler arasındaki “İslam kardeşliği” vurgusu

Yılmaz, ayrıca Erdoğan’ın Selahaddin Eyyubi figürlerine atıfta bulunarak gavur vurgusunu güçlendirdiğini ve bu sayede Türkler ve Kürtleri bir arada tutmaya çalıştığını belirtti. Bu durumu, Kasım 2023’ten beri TRT’de yayınlanan Selahaddin Eyyubi dizisinin de desteklediğine işaret etti.

Related Posts

161 milyon Nijeryalı gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya

Nijerya hükümeti, ülkede yaklaşık 161 milyon Nijeryalının gıda güvencesinden yoksun olduğunu bildirdi.

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

AKP’li Metiner’den ‘terörist’ tepkisi: ‘Dün dünde kaldı’

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “süreç”le ilgili yapılan eleştirilerde “terör” ve “terörist” ifadeleri kullanılmasından rahatsızlığını dile getirdi. Metiner, “Dünün kelimeleriyle ne yeni bir gün ve ne de yeni bir gelecek inşa edilir” dedi.

Ahmet Türk’ten Erdoğan’a teşekkür telefonu

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK’nın silah bırakma süreci kapsamında yürütülen “Terörsüz Türkiye” adımına destek verdi. Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sürecin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.