Hız sınırını ikinci kez aşan ördek ülkeyi karıştırdı: ‘Aynı tarihte ve aynı hızda’

İsviçre’nin merkezinde geçen ay hız sınırını aşan bir ördek, yetkilileri şaşırttı. Aynı ördeğin yıllar önce de aynı şekilde radara yakalandığı ve dikkat çektiği ortaya çıktı.

Köniz kasabasının polisi, 13 Nisan’da çekilen radar görüntülerini inceleyerek hız sınırını aşanlar arasında bir yaban ördeğinin de olduğunu fark edip şaşırdı.

Gönderide, ördeğin 30 km/s hız sınırında 52 km/s hızla giderken yakalandığı belirtildi. Başlangıçta Berner Zeitung gazetesinde duyurulan olay daha da ilginç bir hâl aldı.

YEDI YIL ÖNCE AYNI YERDE AYNI HIZDA

Facebook’taki paylaşımda, yedi yıl önce aynı tarihte ve aynı hızda uçarken görüntülenen tıpatıp benzer bir ördeğin olduğu ifade edildi.

Belediye, olayın gecikmiş bir 1 Nisan şakası veya “sahte” bir fotoğraf olup olmadığını araştırıyor. Ancak Guardian’ın aktardığına göre polis müfettişliği, görüntülerde oynama yapmanın veya radar sistemini manipüle etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Belediye, bilgisayarların her yıl İsviçre Federal Metroloji Enstitüsü tarafından kalibre edilip test edildiğini ve çekilen fotoğrafların mühürlendiğini bildirdi.

Related Posts

CHP’li Emir: İmamoğlu’na Açılan Davada Amaç Sindirme

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Ekrem İmamoğlu’na açılan davanın amaçsız bir yargılama olduğuna dikkat çekerek, İmamoğlu’nun ve CHP’lilerin yargı tacizi ile susturulmaya çalışıldığını savundu. Emir, Milli Eğitim Bakanı’nın dilini de eleştirerek, görevden alınması gerektiğini belirtti.

161 milyon Nijeryalı gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya

Nijerya hükümeti, ülkede yaklaşık 161 milyon Nijeryalının gıda güvencesinden yoksun olduğunu bildirdi.

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

AKP’li Metiner’den ‘terörist’ tepkisi: ‘Dün dünde kaldı’

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “süreç”le ilgili yapılan eleştirilerde “terör” ve “terörist” ifadeleri kullanılmasından rahatsızlığını dile getirdi. Metiner, “Dünün kelimeleriyle ne yeni bir gün ve ne de yeni bir gelecek inşa edilir” dedi.

Ahmet Türk’ten Erdoğan’a teşekkür telefonu

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK’nın silah bırakma süreci kapsamında yürütülen “Terörsüz Türkiye” adımına destek verdi. Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sürecin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.