HÜRJET, iki yılda 179 sorti yaptı

2017 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde başlatılan bir proje kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen HÜRJET, 25 Nisan 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Geliştirme çalışmaları devam eden HÜRJET’in, 2026 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

“179 SORTİYLE SEMAYA İZİNİ BIRAKTI”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in gökyüzü ile buluşmasının ikinci yılı nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gururla şunları söyledi:

“HÜRJET’imizin göklerle buluşmasının ikinci yılını gururla kutluyoruz. O kanatlanıp bağımsızlığa uçarken, milletimizin azmini ve gücünü de gökyüzüne taşıdı. Bu iki yılda; ilk yurt içi uçuşunda Samsun’u selamladı, ilk deniz aşırı uçuşunda hür kanatlarını piramitlere açtı. 6.3G ile yüksek performans manevralarına ulaştı, süpersonik ses hızına ulaştı. HÜRJET’lerimiz toplamda yaptığı 179 sortiyle semaya izini bıraktı. HÜRJET’imizin başarısı gelecek nesillere bırakacağımız güçlü mirastır. Mirasımızı korumak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

Pakistan, Hindistan’ın füze saldırılarında ölü sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Saldırgan arşivdeki sokak röportajında çıktı: Derin devleti savundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önce verdiği sokak röportajında açıkça Derin devleti ve Sedat Peker’i savunduğu ortaya çıktı. Tengioğlu yapılan röportajda “Sedat Peker dese ki ‘canlı bomba ol’, olmazsam şerefsizim.” ifadelerini kullandı. Tengioğlu aynı zamanda Hrant Dink caniyeti azmettiricisi Yasin Hayal ile beraber hapis yattığını da ifade etti.

Dünyadan ‘İsrail’ kararı: Uçakları indirmeyecekler

Yemen’deki Husilerin işgalci İsrail’in Ben Gurion Havalimanı’na saldırısı sonrası, Avrupa’da birçok havayolu şirketinden ‘Tel Aviv’e seferleri durdurma’ kararı geldi. Yunanistan merkezli Aegean Airlines ve Avrupa’daki bazı havayolları, İsrail’e giden ve İsrail’den gelen seferleri askıya aldı. İran destekli Husiler, Ben Gurion Havalimanı’ndaki pistin çok yakınını balistik füzeyle vurmuştu.

AB’den Rus gazı kararı

Avrupa Birliği (AB), 2027 sonuna kadar Rusya’dan doğal gaz ithalatını tamamen bitirmeye hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir