İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 50’ye yükseldi

İsrail Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 50’ye Yükseldi, 5 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi çevresinde düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 5’i sağlık çalışanı olmak üzere 50’ye yükseldiği bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi çevresindeki binaları hava saldırılarıyla bombaladığı belirtildi.

Devam eden hava saldırıları sonucunda 5’i sağlık personeli olmak üzere toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, sağlık çalışanlarından Abdulmecid Ebu el-Ayş ve Mahir el-Acrami’nin hastane yakınında gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin hala alınamadığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma Gazze’deki sivil halkı İsrail saldırılarına karşı koruma çağrısı yapıldı.

Daha önceki açıklamada, İsrail’in Kemal Advan Hastanesi çevresini hedef alan bombalı saldırılarda 5 Filistinli sağlık personelinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. (AA)

Related Posts

161 milyon Nijeryalı gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya

Nijerya hükümeti, ülkede yaklaşık 161 milyon Nijeryalının gıda güvencesinden yoksun olduğunu bildirdi.

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

Özgür Özel, Adıyaman’da ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuşuyor

AKP’li Metiner’den ‘terörist’ tepkisi: ‘Dün dünde kaldı’

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “süreç”le ilgili yapılan eleştirilerde “terör” ve “terörist” ifadeleri kullanılmasından rahatsızlığını dile getirdi. Metiner, “Dünün kelimeleriyle ne yeni bir gün ve ne de yeni bir gelecek inşa edilir” dedi.

Ahmet Türk’ten Erdoğan’a teşekkür telefonu

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK’nın silah bırakma süreci kapsamında yürütülen “Terörsüz Türkiye” adımına destek verdi. Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sürecin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.