İsrail’in Gazze’deki saldırılarında El-Avde Hastanesi müdürü ve 6 sağlık personeli yaralandı

İsrail Ordusu El-Avde Hastanesi Çevresine Bombalı Saldırı Düzenledi, 6 Sağlık Personeli Yaralandı

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan El-Avde Hastanesi çevresine düzenlenen bombalı saldırılarda hastane müdürü ve 6 sağlık personeli yaralandı. Sağlık kaynaklarına göre, İsrail ordusu, patlayıcılarla dolu robotunu Tel ez-Zater Mahallesi’nde bulunan hastanenin çevresinde patlattı. Bu saldırı sonucunda Hastane Müdürü Muhammed Saliha ve 6 sağlık personeli hafif ve orta derecede yaralandı, hastanenin bazı bölümleri zarar gördü.

Geçtiğimiz 23 Aralık’ta İsrail’in hastane çevresini bombalaması sonucu, hastanenin ilaç deposunda yangın çıkmıştı. El-Avde Hastanesi yönetimi, sürekli tıbbi malzemelerin tükenmesi ve elektrik kesintileri yüzünden hizmet vermekte zorlandıklarını belirtti. Bu durumun hastalara ve yaralılara gereken sağlık hizmetini ulaştırmayı engellediğini ifade etti. (AA)

Sorgu: Bir Kız Çocuğu Neden Babasını Öldürmek İster?

Related Posts

Norveç’ten ‘turist vergisi’ kararı: Mecliste onaylandı

Norveç’te turizmden olumsuz etkilenen bölgelerde ‘turist vergisi’ uygulanmasını öngören yasa mecliste onaylandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in kalbi 70 dakika boyunca durdu: Son durumu nasıl?

74 yıl sonra CHP’yi Manisa’da birinci parti yapan Ferdi Zeyrek, evindeki havuz motoruna müdahale ederken elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. Kalbi 70 dakika duran Zeyrek’in hastanedeki kritik durumu Manisalıları harekete geçirdi. Peki, son kertede sağlık durumu nasıl?

“Dünya bu soykırımı ve insanları açlığa terk edenleri unutmayacak”

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İngiltere Direktörü Yasmine Ahmed, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazzelilerin açlıkla ölüme terk edildiklerini belirterek, soykırımı önleyebilecek araçlara sahip oldukları halde hükümetlerin harekete geçmemesini tarihin unutmayacağını ifade etti.

Gana’dan çevreci adım! Strafor ithalatı ve üretimi yasaklanıyor

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Başkent Akra’da düzenlenen “2025 Ulusal Ağaç Dikme Kampanyası”nın açılışında konuşan Mahama, straforun ithalatı ve üretiminin ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.

Ayakta durmakta zorlanırken kolundan sürüklediler

Seyhan’ı yönetmesi için 158 bin 116 oyla başkan seçilen Oya Tekin’in, ayakta zor dururken adliyeye böyle götürülmesi “Bir kadına bu yapılmaz” diye ayıplandı.

142 yıllık Şark treni yarın kalkıyor: Paris’e en ucuz bilet 934 bin TL

1883 yılında ilk seyahatini gerçekleştiren tarihi ‘Orient Express'(Şark Ekspresi), 64 yolcusuyla birlikte İstanbul’a ulaştı. Yarın geri dönüş yolculuğuna başlayacak trende biletler yaklaşık 933 bin TL’den başlayıp 3.35 milyon TL’ye kadar gidiyor.