İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükçekmece’de 80 dairenin bulunduğu 33 yıllık binalar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kontrollü bir şekilde, kat kat yıkılacaktı ancak iş makinesinin birkaç dokunuşu ile yıkım tamamlandı.

Daire sakinlerinin kurtulması için binaların tahliye edilmeden yıkılması durumunda mucizevi bir olay gerekecekti.

6,2 büyüklüğündeki geçmiş depremde kullanılmayan bir bina dışında herhangi bir yıkım olmadı. Ancak bu durum, gelecekte meydana gelebilecek daha büyük bir depremde benzer bir durumun yaşanmayacağı anlamına gelmez.

Olası bir deprem tehlikesi devam ederken, 1,5 milyon binanın risk altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, özellikle bu tür binalarda yaşayan insanların endişeleri artıyor.

Deprem korkusu nedeniyle vatandaşlar evlerine dönemiyor, günleri parklarda ve bahçelerde geçiriyorlar.

Kentsel Dönüşüm Sorunu

Yaşanan bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda, kentsel dönüşümün daha çok gerçekleştirilememesi gündeme geliyor.

Çeşitli sebeplerle eski binalar yıkılamıyor. Bunun en büyük sebebi ise ekonomik faktörler. Bu iş için herkesin bütçesi yeterli değil.

Kentsel dönüşüm için apartman sakinlerinin öncelikle anlaşması gerekiyor. İlk adım ise binaların teknik açıdan incelenerek sağlamlık durumunun belirlenmesi olmalıdır.

Devlet ve belediye tarafından sunulan desteklerin titizlikle incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

157 Bin Bağımsız Proje

Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, ilçede toplamda 365 projenin içerisinde 157 bin bağımsız birimin projelendirme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Riskli binaların tespit edildiği ve 51 bin konutun inşaat sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşan Alp, 208 bin konut ve iş yerinin projelerinin halen devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında İstanbul’da 21 bin bağımsız bölümün mali destekle dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.

Related Posts

İspanya’da Türkiye Çalışmaları Kürsüsü açıldı

İspanya’nın köklü üniversitelerinden biri olan başkent Madrid’deki Complutense Üniversitesi’nde UCM “Türkiye Çalışmaları Kürsüsü” açıldı. Türkiye Çalışmaları Kürsüsünün çalışmalarını yürüteceği Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesinde düzenlenen …

Meclis’te kabul edildi: Bunu yapan 15 bin lira ceza ödeyecek

112’ye yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaların artırılmasını da öngören kanun teklifi, TBMM’de kabul edildi. Teklife göre; 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi. Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise 15 bin lira idari para cezası verilecek.

Pakistan, Hindistan’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti: Yanıt verdiğimizde bunu tüm dünya öğrenecek!

Pakistan, Hindistan’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti: Yanıt verdiğimizde bunu tüm dünya öğrenecek!

Trump’tan ilk ABD’li Papa Prevost’a tebrik

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ABD’li Papa Robert Prevost’u tebrik etti.

Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında “ulusal acil durum” ilan etti

Almanya Başbakanı Merz, sığınma politikasında “ulusal acil durum” ilan etti

Ağıralioğlu’ndan ‘Terörsüz Türkiye süreci’ için referandum çağrısı: ‘Devletin başında devlet geldi, başımıza gelmeyen kalmadı’

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, iktidarın “terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı sürecin, şeffaflık ilkesiyle kamuoyuna anlatılması gerektiğini belirterek, “Referandum istiyoruz. Çok seviyorsunuz referandum yapmayı. Millet iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Biz de milletten başka onay merci kabul etmiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir