Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Kalp Krizi Geçirirken Öksürmek Faydalı Değil! Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye’de son zamanlarda sanat camiasını sarsan üzücü olaylar sonrasında kalp krizi geçirirken öksürmenin faydalı olduğu yönündeki inanış halk arasında yeniden gündeme geldi. Ancak uzmanlar, öksürmenin yanlış ve gereksiz bir uygulama olduğunu vurgulayarak, kalp krizinde öksürmenin faydasız olduğunu açıkladı.

Kalp Krizi En Sık Görülen Ölüm Nedeni!

Kalp damar hastalıklarının ve kalp krizinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 pandemisiyle birlikte bu hastalıklarda artış yaşandığını söyledi. Kalp krizinde en belirgin belirtinin farklı bir ağrı olduğunu ve kişide ciddi rahatsızlık yarattığını belirtildi.

‘Ambulans İle Hastaneye Gidin, Canınızı Tehlikeye Atmayın!’

Uzmanlar, kalp krizi belirtileri hissedildiğinde yapılması gereken en güvenli hamlenin ambulans çağırmak ve hastaneye hızlıca ulaşmak olduğunu vurguladı. Araç kullanırken kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğunu belirten uzmanlar, doğru müdahalenin sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini önemle belirtti.

‘Öksürmek Kalp Damarınızı Açmaz!’

Kalp krizi durumunda öksürmenin faydalı olduğu yönündeki yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, öksürmenin aslında kalp damarını açmadığını ve ritim bozukluğunu tetikleyebileceğini açıkladı. Bu tür şehir efsaneleriyle kişilerin hayatlarını riske atabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi anında yapılması gerekenler hakkında safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Bebeğinizin sağlığı tehlikede olabilir: Sahte mamaları nasıl anlarsınız?

Sahte bebek mamaları, çocuklarda büyüme geriliğinden ağır metal zehirlenmesine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, güvenilir mama seçimi için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları anlattı.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir