Kuzey Akımı boru hattındaki sabotaja ilişkin ​​Ukraynalı şüpheli gözaltına alındı

İtalyan polisinin, 2022’de Kuzey Akımı doğal gaz boru hatlarına düzenlenen sabotajın şüphelisi olduğu değerlendirilen bir Ukrayna vatandaşını gözaltına aldığı bildirildi.

Alman ulusal basınında yer alan haberlerde, Serhij K. isimli şüphelinin, Alman Federal Savcılığının çıkardığı yakalama emriyle İtalya’nın kuzeyindeki Rimini kenti yakınlarında yakalandığı belirtildi.

Şüphelinin, Eylül 2022’de Danimarka’nın Bornholm adası yakınlarındaki Nord Stream 1 ve Nord Stream 2 doğal gaz boru hatlarına patlayıcı yerleştiren bir grubun operasyonunun koordinatörlerinden biri olduğu iddia edildi.

Şüpheli ve suç ortaklarının, bir yelkenli yat kullanarak sabotajı gerçekleştirdikleri ve patlayıcılarla 26 Eylül 2022’de her iki boru hattına da ciddi hasar verdikleri ifade edildi.

Şüphelinin, İtalya’dan iade edildikten sonra Almanya’daki Federal Adalet Divanının soruşturma hakimi karşısına çıkarılacağı bilgisi paylaşıldı. (AA)

Related Posts

MİT tespit etti, jandarma operasyon düzenledi: Şanlıurfa’da iki gözaltı

Mersin’den tedarik ettikleri uyuşturucu hapları satmak için Şanlıurfa’ya götürmeye çalışan zanlılar jandarma ve MİT’in ortak çalışması sonucu yakalandı.

“Altı ayda altı savaşı bitirdim” dedi: Trump’ın “çözdüm” yalanları

Tuhaflığına alışıldı tabii. Artık hiç bir lafı, tutumu kimse için şaşırtıcı gelmiyor Donald Trump’ın. Kendisine hayranlığına da alışıldı artık, egosunun şişkinliği çok göze batmıyor. Ancak yanlışlığının ya da doğruluğunun kolayca kanıtlanabileceği …

Bursa’da palyaço dehşeti

Bursa’da palyaço kostümlü bir kişi, elinde bıçakla çocukları kovalayınca mahallede büyük panik yaşandı.

Ukrayna’ya asker sevki… Merz Almanya’yı karıştırdı

Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in pazartesi günü Ukrayna’ya asker yollama fikrinin tartışmaya açık olduğunu belirtmesi, ülkede büyük tartışmalara yol açtı.

Leeds, Noah Okafor transferini duyurdu: 21 milyon euro!

Premier Lig ekibi Leeds United, Noah Okafor transferini resmen açıkladı.

Erol Köse’nin kızı Dijan’dan dikkat çeken paylaşım: Küçük kız korkusundan denize atladı

Yapımcı Erol Köse’nin kızı Dijan Köse, köpeğini serbest bırakınca sahilde bulunan küçük bir kız korkudan denize atladı. Dijan Köse’nin o anları gülerek paylaştı.