Mustafa Kahtalı’nın Cenazesi Memleketine Gönderildi

“Kahtalı Mıçe” olarak tanınan ses sanatçısı Mustafa Kahtalı’nın cenazesi, Antalya’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Yaklaşık bir yıldır Antalya’da kanser tedavisi gören 74 yaşındaki Kahtalı, gece geç saatlerde özel hastanede hayatını kaybetti.

Mustafa Kahtalı için Antalya’da Uncalı Kent Mezarlığı’nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kahtalı’nın kızı, hemşehrileri ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Böcek, Kahtalı’nın vatan sevdalısı, kıymetli bir sanatçı olduğunu söyledi.

Kahtalı’nın kaldığı otelde çalışan Hasibe Ortak ise Kahtalı’yı yaklaşık 10 yıldır tanıdığını belirterek, son dönemde sanatçının ağır bir rahatsızlık geçirdiğini dile getirdi.

Sanatçının cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Adıyaman’a gönderildi.

Mustafa Kahtalı’nın, yarın isminin verildiği kültür merkezinde düzenlenecek anma programından sonra öğle namazını müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 1951 yılında doğan Mustafa Kahtalı, 57 yıllık sanat yaşamında 19 albüm çıkarmış, “Aslan” olan soyadını 5 yıl önce mahkeme kararıyla “Kahtalı” olarak değiştirmişti.

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Samsun’da kahvehanede demir sopalı saldırı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kahvehanede çıkan tartışma, şiddet olayına dönüştü. Demir sopalarla darbedilen 23 yaşındaki K.G’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.