Özel sektör tahvillerinden kaçış: Yabancı 194 milyon dolarlık satış yaptı

Yabancı Yatırımcılar Hisse Senedi ve DİBS Alımında Bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan “Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri” raporuna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 25 Nisan haftasında toplamda net 92,4 milyon dolarlık hisse senedi ve 476,7 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aldı.

Yine aynı dönemde, yurt dışında yerleşik kişilerin Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlıklarını ise 194,6 milyon dolarlık bir tutarda sattıkları belirlendi.

18 Nisan itibarıyla 28 milyar 152,2 milyon dolar olan hisse senedi stokları, 25 Nisan haftasında 28 milyar 570,6 milyon dolara yükseldi. Aynı şekilde, DİBS stokları 9 milyar 712,7 milyon dolardan 10 milyar 332,7 milyon dolara çıkarken, ÖST stokları 567,3 milyon dolardan 370,7 milyon dolara geriledi.

Related Posts

Merkez Bankası: Yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranları tüm vadelerde 200 baz puan artırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasına geçişi hızlandırmak amacıyla makroihtiyati çerçevede bir dizi yeni düzenleme hayata geçirdi. Yapılan açıklamada, yabancı para mevduatlar, TL zorunlu karşılıklar ve ihracat gelirlerine ilişkin önemli değişiklikler duyuruldu.

Euro Bölgesi’nde işsizlik martta değişmedi

Euro Bölgesi’nde işsizlik mart ayında işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre Euro Bölgesi’nde işsizlik yüzde 6,2 seviyesini korudu.

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

Kamu bankalarından Sanayiciye can suyu

Sanayicilerin finansmana erişim sorunlarının çözümü için banka yöneticileri ile reel sektör temsilcileri bir araya geldi. Kamu bankalarının yöneticileri sanayiciye can suyu olmak için kredi musluklarını sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

Apple Meta’ya rakip oluyor! Akıllı gözlüğünü 2027’de piyasaya sürecek

Teknoloji devi Apple, yapay zekâ destekli yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor. Cihazın, çevreyi analiz ederek kullanıcıya bilgi sunması beklenirken, ürünün tam anlamıyla artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayacağı belirtildi.

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin desteğiyle hazırladığı sondaj programı kapsamında, Tekirdağ’da açtığı yeni kuyularla üretimini artırarak, doğal gaz çıkarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir