Özgür Özel hakkında fezleke: Yargıtay üyelerine gösterdiği Can Atalay tepkisi nedeniyle açılan dava gerekçe gösterildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Hakkında Fezlekeler Meclise Sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Fezlekelerin gerekçesi ise Özel’in Yargıtay’ın tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin kullandığı ifadelerdi.

İki isim hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin fezlekelerin 23 Haziran tarihinde TBMM Başkanlığı’na ulaştığı belirtildi. TBMM Başkanlığı, fezlekeleri Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na gönderdi. Karma Komisyon belirlediği bir gün sonrasında toplanarak fezlekeleri değerlendirecek. Ardından fezlekelerin Genel Kurul’a gönderilerek dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin oylama yapılacak.

CHP lideri Özgür Özel hakkında hazırlanan fezlekenin detaylarına göre, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri, Özel’e Yargıtay’ın Can Atalay kararı sonrası kullandığı ifadelerden dolayı kamu görevlisine hakaretten Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Fezleke de bu dava üzerine hazırlandı.

Özgür Özel, Can Atalay kararı üzerine yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti: “Can Atalay’ı mağdur eden bir karardır. Ancak kararın hedefindekiler Can Atalay ile sınırlı değildir. Karar, sadece Can Atalay’a değil, Hatay halkına, Türkiye’deki tüm seçmenlere, TBMM’nin kurumsal yapısına, TBMM’nin Başkanı Numan Kurtulmuş’un aldığı kararlara ve AYM üyelerine ayrı ayrı had bildirmeye kalkmakta ve kendilerini Meclis’in, Meclis Başkanının ve milli iradenin üzerinde görmektedirler.”

Related Posts

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.