Rusya ve Ukrayna arasında esir takası: 50 asker serbest bırakıldı

Rusya ve Ukrayna Arasında Gerçekleşen Esir Takasında 25 Rus ve 25 Ukraynalı Asker Serbest Bırakıldı

Rusya ve Ukrayna arasında yapılan esir takası sonucunda 25 Rus ve 25 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığı bildirildi. Bu gelişme, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) arabuluculuğuyla gerçekleşti.

Açıklamaya göre, müzakere süreci sonucunda Kiev yönetiminin kontrolündeki topraklardan 25 Rus askeri alınırken, karşılığında 25 Ukraynalı asker verildi. Serbest bırakılan Rus askerlerinin Belarus’ta olduğu ve gerekli tıbbi ve psikolojik desteğin sağlandığı belirtildi. Askerler, bakanlığa ait sağlık merkezlerinde tedavi görmek üzere Moskova’ya ulaştırılacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “25 asker ve sivilimiz evine geri dönüyor. Bazılarının ağır yaraları ve hastalıkları var, her birine gerekli tıbbi destek sağlanacak” ifadelerine yer verdi. Zelenskiy ayrıca, serbest bırakılan askerlerin çatışmalarda yer aldığı şehirleri de paylaşarak BAE’ye arabuluculuk girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl 30 Aralık’ta gerçekleşen esir takasında, 300’den fazla Rus ve Ukraynalı askerin ülkelerine döndüğü açıklanmıştı. (ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.