Rusya’dan Trump açıklaması: Yeni bir savaş başlattı

Rusya Güvenlik Konseyi’nden ABD’nin İran’daki Nükleer Tesislere Yönelik Saldırıya Tepki

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin İran’ın üç nükleer tesisine düzenlediği saldırıyı değerlendirdi.

ABD saldırılarının İran’daki nükleer altyapıyı fazla etkilemediğini vurgulayan Medvedev, “Nükleerin zenginleştirilmesinin ve gelecekteki nükleer silah üretiminin devam edeceğini söyleyebiliriz. Bazı ülkeler, İran’a nükleer mühimmatını doğrudan tedarik etmeye hazır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin saldırısının ardından İsrail’in saldırı altında kaldığını ve insanların panik içinde olduğunu aktaran Medvedev, “ABD, kara harekatı ihtimaliyle yeni bir çatışmaya karıştı. ⁠İran’ın siyasi rejimi korunmuştur ve güçlenmesi muhtemeldir. İnsanlar, ona sempati duymayanlar bile manevi liderlik etrafında birleşiyorlar” açıklamasında bulundu.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ, TEBRİKLER”

Trump’ın, bu adımı nedeniyle Nobel Barış Ödülü’nü alamayacağını kaydeden Medvedev, “Dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu, İsrail ve ABD’nin eylemlerine karşıdır. Barışçıl başkan olarak gelen Donald Trump, ABD için yeni bir savaş başlattı. İyi bir başlangıç, tebrikler, Sayın Başkan” dedi.

Related Posts

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Motosiklet hırsızlığına 7 yıl hapis

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde müstakil bir evin bahçesinden motosiklet çaldığı iddia edilen sanık, “nitelikli hırsızlık” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Azerbaycan’da Ruptly editörü Guseynova gözaltına alındı

Sputnik Azerbaycan’ın Bakü’deki ofisine giderek binada yapılan aramaları sokaktan görüntüleyen Ruptly video ajansının editörü Aytekin Nadirovna Huseynova gözşatına alındı.

Yeni bir kriz sessizce şehri sardı… Havaya bakmadan yürümek imkânsız!

Seul sakinleri şu sıralar şehirde yürürken sadece doğanın tadını çıkarmıyor; başlarını kaldırdıklarında, göz hizasında ya da adım attıkları “aşk böcekleri”yle karşılaşıyorlar. Görüntüleri sosyal medyada hızla yayılan bu haşereler, şehirde hem görsel bir rahatsızlık hem de tartışma konusu haline geldi.

Aykut Erdoğdu’nun tutukluluğuna ilişkin yeni gelişme… Avukat Ersöz: ‘Yetkisizlik kararı verilmesini talep ettik’

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” iddialı soruşturma kapsamında tutuklanan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun avukatı Hüseyin Ersöz, soruşturmayı yapmaya yetkili makamın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu ifade ederek savcılığa dilekçe sundu.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.