12 Şüpheli Siber Dolandırıcılık Operasyonunda Yakalandı
5 ilde gerçekleştirilen siber dolandırıcılık operasyonunda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda, MASAK ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın desteğiyle koordine edilen projeli çalışma çerçevesinde, 25 Şubat 2025 tarihinde Samsun, İstanbul, Malatya, Gaziantep ve Tokat’ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlar sonucunda, bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarına karıştığı belirlenen 12 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerine tedbir kararı uygulandı.
Suç işlemek amacıyla kullanılan internet sitelerine erişim engeli getirilirken, 2 şüphelinin “kasten öldürmeye teşebbüs” suçuna karıştığı şüphesiyle dosyaları ayrılarak Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturulmaya başlandı. İşlemleri tamamlanan 12 şüpheliden 10’u tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
TOKAT
More Stories
İBB soruşturmasında gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi
İşsizlik 12 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi
Mersin’de Asansörlü Taşımacılık