Son Dakika: İBB’de yolsuzluk soruşturması: İşte gözaltı kararı verilen isimler

İBB’de Yolsuzluk Operasyonu: İmamoğlu ve Ongun Gözaltında

Geçtiğimiz günlerde, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) büyük çapta bir yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında İBB’ye ihale ve kent uzlaşısı konularında soruşturma başlatıldı ve bu süreçte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile basın danışmanı Murat Ongun da gözaltına alındı.

Medya A.Ş’deki ihaleler ve PKK ile CHP arasında yapılan kent uzlaşısıyla ilgili soruşturma kapsamında, gazeteci ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 100 kişiye yönelik soruşturma başlatıldı. İmamoğlu’nun, çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurduğu, örgütün iş insanlarına para ödemeye zorladığı, rüşvet ve belediye ihalelerinde yolsuzluklar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. İmamoğlu, açıklamalarda “Suç örgütü lideri” olarak nitelendirildi.

Gözaltı kararı verilen diğer isimler de şu şekildedir:

  • TUNCAY YILMAZ (Para Kulesi Skandalı Baş Aktörü)
  • FATİH KELEŞ (Para Kulesi Skandalı Baş Aktörü)
  • EMRAH BAĞDATLI
  • MUSTAFA NİHAT SÜTLAŞ
  • MURAT KAPKİ

Ve diğer isimler…

Kaynak: HABER7

Related Posts

Ahmet Türk’ten Erdoğan’a teşekkür telefonu

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK’nın silah bırakma süreci kapsamında yürütülen “Terörsüz Türkiye” adımına destek verdi. Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sürecin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Kanada mallarına yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Trump, ‘kesin bir şey yok’ vurgusuyla konuştu: Gazze’de anlaşmaya varılması ‘çok yüksek ihtimal’

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de anlaşmaya varılmaya çok yakın olunduğunu ancak kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.