Son dakika: Trump’tan Fed’e ağır eleştiri: Çok kötü iş

Trump, Enflasyon Hakkında Truth Social Hesabından Açıklamalarda Bulundu

Donald Trump, Truth Social hesabından enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Eski Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon sorununu çözemediğini iddia eden Trump, bu konuda adımlar atacağını belirtti.

Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nde enerji ve benzeri sektörlerde üretimi artırarak, düzenlemeleri azaltarak ve uluslararası ticareti dengeleyerek enflasyon sorununu çözebileceklerini vurguladı.

“Ancak ben sadece enflasyonu durdurmakla kalmayacağım. Ülkemizi mali ve diğer açılardan güçlendireceğim.” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Trump, Fed’in banka düzenlemeleri konusunda yetersiz kaldığını savundu.

Ayrıca Trump, ABD Hazine Bakanlığı’nın “gereksiz düzenlemeleri azaltmak” için çalışmalar yapacağını vurgulayarak, “Fed’in, DEI, cinsiyet odaklı ideolojiler, yeşil enerji ve sahte iklim değişikliği konularına daha az odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çok kötü işler çıkardılar ve bu nedenle ülkemiz tarihinin en kötü enflasyonunu yaşadık.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

DEI Programı ve Açıklaması

DEI programı, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” prensibiyle çalışmalarını yürüterek özellikle iş yerlerinde ve okullarda daha adil ve eşit bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Bazı üniversiteler bu programlar için fonlar ayırmaktadır.

Ancak son yıllarda DEI programı, siyasileştiği ve kendi ideolojisini dayattığı gerekçesiyle eleştirilmektedir. Florida eyaletindeki üniversitelerde DEI programlarına ayrılan fonlar, 2023’te ayrımcılık, dışlama ve beyin yıkama gibi nedenlerle iptal edilmişti.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirtti.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Zor projede Türk şirket Tuna Nehri geçişini tamamladı

Kalyon İnşaat, Avrupa’nın en uzun doğal gaz boru hatlarından biri olan Romanya’nın Karadeniz Kıyısı – Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, projenin en zorlu aşaması olan Tuna Nehri geçişini tamamladığını duyurdu. Tuna Nehri’nin altından maksimum derinliği 63 metre ve uzunluğu 1815 metre olan bu geçişin; zorlu jeolojik koşullarda özel mühendislik ve teknik kabiliyet ile gerçekleştirildiği belirtildi. Son fazı da başarıyla tamamlanan doğal gaz boru hattı projesinin, Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı! Bankalar arası promosyon yarışında rakamlar uçtu!

Temmuz ayının ilk haftasına girilmesi ile birlikte arama motorlarında bankaların promosyon tutarlarına yönelik aramalarda sıklık kazandı. Haziran ayı enflasyon verilerinin de açıklanmasıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranının da netlik …

Bakan Bayraktar: TP ve maden şirketimizden oluşan bir heyeti, Angola’ya göndereceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Bu ay içerisinde hiç gecikmeden Türkiye Petrolleri’nden ve yine maden şirketimizden oluşan bir heyeti, Angola’ya göndereceğiz” dedi.

Bakan Yumaklı duyurdu; hububat alım bedelleri, üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı

Bakan Yumaklı duyurdu; hububat alım bedelleri, üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı