Trump, İran’ın uranyum zenginleştirmesine izin verilmeyeceğini duyurdu

Trump, Truth Social’den İran’la Nükleer Anlaşma Hakkında Açıklama Yaptı

Eski ABD Başkanı Trump, Truth Social platformunda ABD ile İran arasındaki nükleer müzakere sürecine dair önemli bir açıklamada bulundu.

Trump, İran’ın uranyum zenginleştirme programının “uzun zaman önce durdurulmuş olması gerektiğini” savundu ve “Olası anlaşmamızda uranyum zenginleştirmeye izin vermeyeceğiz” dedi.

Ayrıca, Axios’un haberine göre ABD’nin İran’a sunduğu nükleer anlaşma taslağında Tahran’a belirli bir süre “düşük seviyede uranyum zenginleştirme izni verileceği” öne sürülmüştü.

Trump’ın İran’a Yaptığı Teklif

ABD ile İran arasındaki nükleer müzakere sürecinde uranyum zenginleştirme konusu hala çözülmesi gereken bir sorun. İran, nükleer programını kontrol altında tutarak yaptırımların kaldırılmasını istiyor.

Amerikalı yetkililer, önceleri düşük düzeyde uranyum zenginleştirme konusunda anlaşmaya varacaklarını belirtirken son zamanlarda İran’ın her seviyede uranyum zenginleştirme işlemlerini durdurmasını talep ediyorlar.

Şu ana kadar Umman’da beş tur görüşmenin gerçekleştirildiği belirtiliyor ve bir sonraki görüşmenin zamanı ve yeri henüz netleşmedi.

ABD basını, Amerikalı müzakerecilerin İran heyetine yazılı bir nükleer anlaşma teklifi sunduğunu ve Trump’ın da bu konuda endişelerini dile getirdiğini yazmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Trump’ın atıfta bulunduğu nükleer anlaşma teklifinin Umman tarafından kendilerine teslim edildiğini doğrulamıştı.

Related Posts

Antalya Serik’te Agave ağacı bulundu

Antalya’nın Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde, 60 ile 100 yıllık ömründe yalnızca bir kez çiçek açan Agave ağacı bulundu.

Kolombiya’da çalışma reformu krizi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Senato tarafından reddedilen çalışma reformu teklifini halk oylamasına sunmak için bu hafta kararname yayımlayacağını duyurdu.

Mustafa Kemal Ökem ziyaretini tamamladı

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, 100’üncü yılını kutlayan ve Türk dünyasının büyük şairi ve filozofu Yusup Balasagun (Yusuf Has Hacib) adını taşıyan Kırgız Milli Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti. Kırgız Milli Üniversitesi’nde …

Etna yanardağı patladı! Sicilya’da gökyüzü karardı: Lav ve kül fışkırıyor

Sicilya Adası’nda bulunan Etna Yanardağı’nın yeniden aktif hale geldiği duyuruldu. Sabah erken saatlerde patlayan volkan, gökyüzüne duman ve kül bulutları saçtı. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), yerel saatle 04.14’te başlayan …

İnternette tehlikeli akım… Sebebi şaşırttı

Sosyal medya platformu TikTok’ta ortaya çıkan “erkeklerde kirpik kesme akımı” dünya genelinde yankı uyandırdı. Daha maskülen bir görünüm elde etmek amacıyla makas veya tıraş makinesiyle kirpik kesen erkekler arasında hızla yayılan bu akım, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’a da konu oldu. Ancak uzmanlar, estetik kaygılarla popülerleşen bu trendin ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda uyarıyor.

İki şehirde 41 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda toplam 41 düzensiz göçmen yakalanırken, insan kaçakçılığı suçlamasıyla da bir kişi tutuklandı.