Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan, İsrail’e Gazze’deki gazetecilere saldırı tepkisi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Gazze’deki Gazetecilere Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze’de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail’in El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına yaptığı saldırının görüntülerine yer verdi.

İsrail askerlerinin, 5 gazetecinin ölümüyle sonuçlanan saldırısına tepki gösteren Petro, “Netanyahu’nun ordusu tarafından Gazze’de beş gazeteci daha öldürüldü.” ifadesini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 201’e çıkmıştı. (AA)

Related Posts

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Dünya turuna çıkmaya hazırlanan Türk pilot dağa çakıldı: ‘Kanlar içerisindeyiz, yardım edin’

TC-RTO kuyruk tescilli M20J tipi uçağıyla dünya turuna çıkan pilot Demirci, Bayburt yakınlarında dağa sert iniş yaptı. Kazada pilot ve yanındaki iki yolcu yaralanırken, Demirci’nin telsizle yardım çağrısı yaptığı öğrenildi.

Özgür Özel hakkında fezleke: Yargıtay üyelerine gösterdiği Can Atalay tepkisi nedeniyle açılan dava gerekçe gösterildi

Özgür Özel hakkında fezleke: Yargıtay üyelerine gösterdiği Can Atalay tepkisi nedeniyle açılan dava gerekçe gösterildi

Emine Erdoğan, Papa’yı ziyaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Vatikan’da Papa 14. Leo ile bir araya geldi.

İran, UEAK’la işbirliğini resmen kesti

İran, UAEK ile iş birliğini askıya alan yasayı resmen yürürlüğe koydu. Yeni düzenleme, nükleer denetimlerin artık Tahran’ın güvenlik kurulunun onayına bağlı olacağını öngörüyor. Tahran yönetimi, ajansı Batı yanlısı olmakla suçladı ve İsrail saldırılarına zemin hazırlamakla itham etti.

Özgür Özel’den ‘LeMan’ açıklaması: ‘Yapılmamış bir saygısızlık üzerinden yapılan lince izin vermem!’

CHP lideri Özgür Özel, Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın tasvir edildiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan LeMan dergisi hakkında konuştu, yapılan lince tepki gösterdi. Özel, “Hz. Muhammed’e saygısızlığa da izin vermem ama yapılmamış bir saygısızlık üzerinden yapılan lince de izin vermem” diye konuştu.