Milletvekillerinin ‘sınıf’ gerçeği: Dirisine de ölüsüne de para

TBMM’de Bulunan Milletvekillerinin Maaşları ve Cenaze Yardımları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan toplam 593 milletvekili bulunmaktadır. Bu vekillerin 2025 yılına yönelik maaşları da belirlenmiş durumda. Söz konusu görevde bulunan milletvekillerinin maaşı 188.816 TL’ye yükselmiştir. Ayrıca, emekli ve çalışan vekillerin maaşı da 317.849 TL seviyesine ulaşmıştır. İletişim ihtiyaçlarını karşılamak adına operatörlerin sunmuş olduğu aylık 300 TL’lik paketlerden yararlanan milletvekilleri, TBMM lokantasında da uygun fiyatlarla gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada dikkat çeken bir karşılaştırmaya yer verdi. Bingöl, cenaze yardımlarına ilişkin son rakamları paylaşarak, milletvekilleri ile emekliler arasındaki cenaze ödeneği farkını vurguladı.

Bingöl’e göre, bir milletvekili vefat ettiğinde yakınlarına 115.431 TL yardım yapılırken, bir emekli için bu rakam 57.715 TL’dir. Vergi uzmanı, devlet memurlarının cenaze ödeneğinin 19.238 TL olduğunu belirtirken, SSK ve Bağkur emeklilerinin ölüm yardımının ise 4.888 TL olarak belirlendiğini aktardı.

Ozan Bingöl’ün açıklamalarına göre, “Bu ülkede milyonlarca SSK’lı ve Bağkur’lu vefat ettiğinde yakınlarına ödenen miktar 4.888 TL iken, bir milletvekili için bu rakam 115.431 TL’e kadar çıkmaktadır. Dolayısıyla, vekilin ölüsü bile diğer emekli gruplarından çok daha değerli bir muamele görmektedir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ünlü modele canlı yayında silahlı saldırı: Göğsünden ve kafasından vuruldu

Meksika’nın Zapopan kentinde, 23 yaşındaki sosyal medya fenomeni ve model Valeria Marquez, Salı günü çalıştığı güzellik salonunda göğsünden ve kafasından vurularak öldürüldü. Güzellik ve makyaj videolarıyla tanınan Marquez’in ölümü, ülkede büyük yankı uyandırdı.

Projesi mühürlenen müteahhitten canlı yayında İmamoğlu’na skandal sözler!

İstanbul Şişli’de planlanan ve kamuoyunda “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” olarak adlandırılan 72 katlı rezidans projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Projenin durdurulmasının ardından müteahhit Emrullah Turanlı, katıldığı canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında skandal ifadeler kullandı.

Hız sınırını ikinci kez aşan ördek ülkeyi karıştırdı: ‘Aynı tarihte ve aynı hızda’

İsviçre’de yetkililer 7 yıl arayla aynı yerde ve aynı tarihte hız sınırını aşan yaban ördeğini araştırıyor.

Ukrayna görüşmeleri: Putin, İstanbul’a gelmeyecek

Ukrayna görüşmeleri: Putin, İstanbul’a gelmeyecek

ABD istihbaratında deprem: İki üst düzey ismin görevine son verildi

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Ulusal İstihbarat Konseyi’nde (NIC) iki üst düzey yetkiliyi görevden aldı.

Cannes Film Festivali’nde ünlüler geçidi: Kırmızı halıda çıplaklık yasağına uyuldu

Cannes Film Festivali’nin kırmızı halıda çıplaklığı ve uzun kıyafetleri yasakladığını açıklanmasına rağmen uzun ve gösterişli elbiseler yine ilgi odağı oldu. Ancak çıplaklık yerine kapalı kıyafetler tercih edildi.