Müsavat Dervişoğlu: Üzerimize operasyonlar yapılabilir

Müsavat Dervişoğlu: “İYİ Parti Milletin Taleplerine Sadık Kalacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Mersin ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermelerde bulundu. Dervişoğlu, “Açık ve net söylüyorum milletin istemediği hiçbir şeyi ne Müsavat Dervişoğlu ne İYİ Parti asla yapmayacaktır” dedi ve ekledi: “Türkiye düşmanlarının ortak hayalidir İYİ Partisiz meclis. Siyasi partileri millet kurar. Milletin kurduğu partileri yaşatmak da milletin işidir. Milletin kurduğu bir partiyi Tayyip Erdoğan da yok edemez.”

‘KÜRTLER BİZİM HER ŞEYİMİZDİR AMA…’

Dervişoğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmanın girdabında felakete doğru sürüklendiğini belirterek, “İnsanların kökenlerinden kaynaklı olarak birbirine düşmanlığı üzerinden siyaset tesis etmeye çalışanlar ve bu suça başkalarını ortak etmeye kalkışanlar iyi bilsinler; binlerce yıldır bu coğrafyadaki bu vatan bizim, hepimizin. Buranın adı Türkiye, bu toprağın adı da Türk vatanıdır. Bu topraklar üzerinde yaşayan millet de Türk milletidir. Millet tanımı da ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesiyle şekillenmiştir. Devlet olma ilkesi ile bir araya gelmiş farklı insanların oluşturduğu bir felsefedir bizdeki millet tanımı. Ne demek yani şimdi Kürt Türkmen ayrımı? Binlerce yıldır buradayız. Kürtler bizim her şeyimizdir ama Abdullah Öcalan ve PKK bizim düşmanımız. Bu birlikteliği temin etmek mecburiyetindeyiz. Farklılıklarımızın zenginlikler olduğunu kabullenmek mecburiyetindeyiz. Ama kırmızı çizgilerimizi ortaya koymak ve müşahhas hale getirmek zorundayız. Nelerden vazgeçmeyeceğimizi dost düşman bilmek zorundadır.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Samsun’da kahvehanede demir sopalı saldırı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kahvehanede çıkan tartışma, şiddet olayına dönüştü. Demir sopalarla darbedilen 23 yaşındaki K.G’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.