Mustafa Destici: Müzakere değil mücadele istiyoruz

Eskişehir Sivrihisar Ulu Cami’de Regaip Kandili Programı Düzenlendi

Sivrihisar ilçesinde bulunan Ulu Cami, Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen programa ev sahipliği yaptı. Programa katılan Destici, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk ve İslam aleminin kandilini kutladı ve önemini vurguladı.

Partisinin bugün hala aynı değerleri savunduğunu belirten Destici, DEM Parti’nin İmralı ziyaretine ilişkin düşüncelerini paylaşarak, sürecin gidişatına dair endişelerini dile getirdi. DEM Parti’nin 7 maddelik açıklamasını değerlendiren Destici, terörle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

“Kendi Göbeğimizi Kendimiz Keseriz”

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milleti adına kabul edilemez bir talebin gündeme geldiğini ifade eden Destici, garantör ülke talebinin uluslararası bir boyuta taşınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’nin kendi gücüyle hareket etme ve terörle mücadele etme kararlılığını vurguladı.

Destici, Suriye’nin kuzeyindeki terör tehdidini vurgulayarak, DEM Parti heyetiyle yapılacak görüşmelerin terörle mücadeleyi aksatmaması gerektiğini söyledi. Türkiye, Suriye ve Irak’tan teröristlerin temizlenmesi gerektiğini savunan Destici, ulusal güvenliğin önemine dikkat çekti.

Destici, müzakereler konusunda şehit aileleri ve gazilerle paralel düşüncede olduklarını belirterek, halkın terörle mücadele isteğine vurgu yaptı. Müzakereye karşı olduklarını ve terörle mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

DEM Parti heyetinden beklentilerini de açıklayan Destici, PKK’nın terör örgütü olduğunu ve silahları bırakıp devlete teslim olması gerektiğini vurgulayarak, ancak bu koşullarda görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Odatv.com

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Samsun’da kahvehanede demir sopalı saldırı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kahvehanede çıkan tartışma, şiddet olayına dönüştü. Demir sopalarla darbedilen 23 yaşındaki K.G’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Naci Görür uyardı: ‘Yediye kadar deprem üretebilir’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.